Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va efectua săptămâna viitoare o vizită oficială la București, la invitația omologului său român, Klaus Iohannis. Vizita are loc la trei săptămâni după controversata învestire a guvernului Pavel Filip la Chișinău și cu o lună înaintea expirării mandatului președintelui Timofti.

Vizita președintelui moldovean se va desfășura pe 16 și 17 februarie, informează Deschide.md și Timp Românesc, citând surse oficiale din cadrul Administrației de la Chișinău.

Pe agenda vizitei figurează o întrevedere cu președintele Klaus Ioahannis, urmată de o conferință de presă comună, dar și întâlniri cu premierul Dacian Cioloș și cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Timofti va mai depune flori la mormântul ostașului necunoscut și va înmâna distincții de stat lui Klaus Iohannis, lui Raed Arafat și lui Florin Piersic, decorații acordate anterior prin decret prezidențial.

Vizita survine în urma invitației înaintate de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia convorbirii telefonice avute pe 22 ianuarie, imediat după învestirea guvernului Filip la Chișinău. Mandatul președintelui Timofti expiră la sfârșitul lunii martie.

 

 

Sursa foto: Facebook

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu