Experți ai Comisiei Europene (CE) vor acorda sprijin autorităților române pentru implementarea cu succes a proiectelor cu finanțare europeană, în cadrul programului pilot “Regiuni mai puțin dezvoltate” , derulat cu sprijinul CE.

Prin acest proiect, Comisia Europeană va sprijini regiunile având un PIB sub 50% din media UE pentru a identifica și depăși blocajele cu care acestea se confruntă, prin analize, expertiză și consiliere furnizate autorităților.

„Nu e o bucurie că avem cinci din cele opt mai sărace regiuni din Europa în România. (…) Vorbeam și înainte, ceea ce știu de la un bătrân: sărăcia e de multe feluri, chiar dacă ni se pare că semănă toţi săracii lumii […] avem specialiști în zona regiunilor de dezvoltare din România care ne spun că sunt mari diferențe în modul cum este privită dezvoltarea, cum oamenii își privesc propriile lor resurse de dezvoltare pe care de multe ori nu le descoperă. De aceea, protocolul pe care îl vom semna are legătură cu angajarea ministerului nostru, a experților noștri alături de cei din cele două regiuni, pentru început, pentru a construi, sigur, cu asistența specialiștilor din UE, modele de dezvoltare adaptate regiunilor respective”, a declarat ministrul dezvoltării regionale, Vasile Dâncu, la lansarea acestui proiect pilot.

România este primul stat membru în care este pus în practică acest proiect pilot, în regiunile Nord-Vest și Nord-Est, unde efectele unei economii slabe se simt direct la nivelul cetățenilor. Ulterior, proiectul urmează să fie implementat în alte trei regiuni din România, al căror PIB este mai mic de 50% din media UE, respectiv Sud, Sud-Vest și Sud-Est.

 

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu