Majoritatea  țărilor încă impun tarife sau taxe pe produsele care intră pe piețele lor din exterior, dar ceea ce se întamplă „în spatele barierelor de frontieră”, reprezintă adevaratele fluxuri comerciale .

Oficialii UE și SUA vor organiza cea de-a doua rundă de discuții cu privire la așa  numitul Transatlantic Comerț și parteneriat de investiții ( TTIP ), setat să dureze toată săptămâna, începând de luni (11 noiembrie) .

În jur de 50 de oficiali americani sunt așteptați să vină la Bruxelles, din diferite sectoare economice. Comisia Europeană crede că o înţelegere UE – SUA, ce ar duce la eliminarea barierelor tarifare rămase, ar limita beneficiile economice sub 25 miliarde € .

UE estimează că un acord comercial cuprinzător merge dincolo de barierele tarifare și armonizarea standardelor pe diferite sectoare ar putea fi în valoare de € 275 miliarde pe an pentru cele două părți, din care 100 € miliarde de euro pe an ar fi pentru UE, echivalentul unei suplimentări de 0,5% din PIB-ul UE.

De asemenea, oficialii spun că acest lucru ar putea crea până la 2 milioane de noi locuri de muncă .

Americanii sunt dispuși să pună serviciile financiare pe masă, temându-se că orice acord ar putea submina proiectul de lege Dodd- Frank privind reglementarea financiară, adoptat în 2010 ca răspuns la criza financiară din 2008 .

Conform acordului final convenit în octombrie, companiile din UE vor putea licita pentru contracte la toate nivelurile guvernului canadian .

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu