Miniştrii şi deputaţii europeni au convenit un buget al UE pentru 2014, iar conform unui acord obţinut în această dimineaţă, bugetul  se ridică la  €142,6 miliarde în angajamente şi  €135,5 miliarde în plăţi.

Fondurile de coeziune ale UE, care includ fondurile structurale din regiunile mai sărace ale blocului, se confruntă cu cele mai profunde reduceri.

Fondul de solidaritate al UE va plăti compensaţii pentru regiunile afectate de inundaţiile violente din primăvara trecută: Austria, Republica Cehă, Germania şi România.

Deasemenea, înţelegerea include un acord de oferire a fondurilor suplimentare, pentru acoperirea facturilor restante ale Comisiei Europene din 2013.

Deputații au amânat votul final asupra cadrului financiar multianual 2014-2020 al UE (CFM) până când guvernele oferă banii necesari Comisiei pentru a evita o criză de cash-flow.

Acordul necesită aprobarea finală a deputaţilor europeni în cadrul sesiunii plenare de săptămâna viitoare de la Strasbourg.

Imposibilitatea adoptării bugetului înainte de sfârşitul anului  va însemna continuarea funcţionării UE pe baza bugetului 2013 ajustat pentru inflaţie.

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu