Diplomații europeni iau în considerare dislocarea a 1.000 de soldați în Republica Centrafricană, pentru a ajuta trupele franceze însărcinate cu menținerea păcii în țara măcinată de conflictul dintre majoritatea creștină și rebelii islamici.

Oficialii europeni au propus, marți, ca UE să trimită între 700 și 1.000 de militari pentru a întări prezența din zonă a celor 1.600 de trupe ale Parisului. Uniunea Europeană ia în considerare o intervenție după ce Națiunile Unite au avertizat cu privire la dezastrul umanitar iminent din Republica Centrafricană, transmite Al Jazeera, potrivit DCNews.

După luni de lupte neîncetate, țara Africii Centrale se zbate în haos. Guvernul a pierdut controlul, iar luptele sângeroase au luat amploare la un an de la instalarea actualului președinte, Michel Djodia, de către  grupări formate din opozanți ai guvernului intitulate Séléka (Coaliția).

Dislocarea de trupe în Republica Centrafricană ar fi o măsură neobișnuită pentru Uniunea Europeană, care nu s-a implicat până acum în conflicte interne, cea mai prudentă țară fiind Germania.

Sursa: DCNews

 

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu