Organismele publice și IMM-urile sunt încurajate să utilizeze eficient energia, inclusiv prin intermediul unor scheme de sprijin, ca urmare a modificării Legii nr 121/2014 privind eficiența energetică, în ședința de Guvern de miercuri.

În cazul IMM-urilor, modificările aprobate prevăd dezvoltarea de programe care să încurajeze realizarea de audituri energetice și punerea în aplicare a recomandărilor acestora. În plus, Ministerul Energiei poate să instituie scheme de sprijin  care să acopere aceste costuri. De asemenea, actul normativ prevede crearea unui Fond specializat pentru investiții în domeniul eficienței energetice, care va fi accesibil furnizorilor de măsuri pentru îmbunătățirea eficienței energetice.

Totodată, actul normativ aduce clarificări privind modul în care organismele publice sunt încurajate să achiziționeze doar produse, servicii, lucrări sau clădiri cu performanțe înalte de eficiență energetică.

Actul normativ completează, de asemenea, unele criterii pe baza cărora se evaluează implementarea măsurilor de politică alternativă adoptate de România pentru atingerea obiectivului asumat pentru 2020 de economie de energie.

Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică prevede pentru perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2020 o serie de măsuri de politică energetică. Se are în vedere obținerea unor economii, în fiecare an, de 1,5% din volumul vânzărilor anuale de energie.

Proiectul de act normativ a fost postat spre consultare publică la adresa:

http://energie.gov.ro/old/home/210820152

Sursa foto:arpee.org.ro

 

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu