Peste 4.000 de operatori economici ar putea beneficia de ajutoare de minimis de aproape 119 milioane de lei pentru promovarea exporturilor, potrivit estimărilor realizare de Ministerul Economiei şi discutate, joi, în şedinţa de Guvern.

Aceste forme de sprijin urmează să se acorde până la data de 31 decembrie 2018 şi respectă în totalitate regulile pe plan național și european în materie de ajutor de minimis.

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri propune acoperirea costurilor de participare la târguri și expoziții internaționale, misiuni economice organizate în străinătate, precum și a costurilor aferente studiilor de piață și pe produse.

Propunerea Ministerului Economiei:

  • Schema de ajutor de minimis intitulată „Participarea operatorilor economici la târguri și expoziții internaționale organizate în străinătate” are o valoare maximă a bugetului de 113,27 milioane de lei;
  • Schema de ajutor de minimis intitulată „Organizarea de misiuni economice în străinătate” are o valoare maximă a bugetului de 4,2 milioane de lei;
  • Schema de ajutor de minimis intitulată „Realizarea de studii de piață și pe produse” are o valoare maximă a bugetului de 0,8 milioane de lei.

Finanţarea este asigurată din fonduri naţionale.

Sursă foto: PE

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu