Potrivit serviciului de presă al Parlamentului European, în cadrul sesiunii plenare din această săptămână vor avea loc dezbateri pe următoarele subiecte: acordul UE-Turcia, scandalul „Panama Papers”, pachetul privind protecția datelor, registrul numelor pasagerilor, fonduri suplimentare pentru refugiați și lupta împotriva terorismului.

Timp de o săptămână, Parlamentul European se va afla la Strasbourg pentru a discuta cele mai importante probleme ce vizează Uniunea Europeană și statele membre.

Acordul UE-Turcia Președintele Consiliului, Donald Task, împreună cu Președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, vor participa miercuri dimineața la acordul privind trimiterea imigranților și azilanților de pe insulele grecești către Turcia, încheiat de șefii de stat sau de guvern la 18 martie la Bruxelles. Parlamentul va mai discuta și eforturile de reformă depuse de Turcia în vederea aderării la UE.

„Panama Papers” După ce Consorțiul Internațional pentru Jurnalism de Investigație a dezvăluit datele firmei Mossack-Fonseca despre peste 200.000 de companii offshore și proprietarii lor ce doreau să îşi păstreze confidenţiale, inclusiv mai mulți politicieni și mai multe celebrități, Parlamentul European va dezbate împreună cu Comisia și Consiliul dacă măsurile adoptate de UE privind evaziunea fiscală și spălarea de bani sunt cu adevărat eficiente.

Pachetul privind protecția datelor urmărește să le ofere utilizatorilor de internet control asupra datelor lor personale și să reglementeze transferurile de date către țări terțe. De asemenea, această reformă va impune standarde înalte privind utilizarea datelor personale în scopuri judiciare.

Registrul numelor pasagerilor din UE va obliga companiile aeriene să transmită datele pasagerilor lor către statele UE pentru a ajuta autoritățile să lupte împotriva terorismului și infracțiunilor serioase. Votul asupra acestei directive este programat pentru ziua de joi, iar informațiile vizate sunt:  datele de călătorie, datele de contact, informații despre bagaje, alte informaţii despre bilet etc.

Fonduri suplimentare pentru refugiați și lupta împotriva terorismului, Această săptămână va avea loc și prima rectificare bugetară din 2016. Se urmărește oferirea unui sprijin de urgență în valoare de 100 milioane de euro pentru refugiații din UE, precum și 2 milioane de euro pentru angajarea de personal suplimentar la Centrul European de Combatere a Terorismului de la EUROPOL. Fondurile pentru ajutor umanitar pot fi utilizate pentru: asistență alimentară, asistență de sănătate de urgență, adăpost, apă, servicii sanitare și de igienă, protecție, educație.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu