Cifre publicate de guvernul grec și publicate de AFP și Agerpres arată că numărul refugiaților de pe insulele grecești unde se află puncte de primire ale acestora a crescut vertiginos după puciul militar eșuat din Turcia.

În doar o lună, taberele de primire de pe cele cinci insule egeene a crescut cu 1.700, de la 8.500 la 15 iulie, la 10.200 în prezent. Capacitatea de primire a acestor punct este de 7.450 de locuri.

O sursă guvernamentală elenă a precizat totuși că nu există motive de panică, numărul net al noilor sosiți de acest an fiind net inferior celui din 2015.

Unii oficiali europeni și-au exprimat recent îngrijorarea că starea de urgență din Turcia instaurată după 15 iulie ar putea afecta punerea în aplicare a acordului dintre Bruxelles și Ankara privind limitarea migrației către continentul european. Îngrijorarea este alimentată printre altele și de faptul că funcționarii turci responsabili pentru supravegherea punerii în aplicare a acordului în Grecia au fost retrași de Ankara la trei zile după puciul militar și nu au mai revenit nici până astăzi.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu