Nu ne mai putem închipui viaţa de zi cu zi fără social media. Suntem în permanenţă conectaţi prin Facebook, Twitter, Instagram, Reddit, LinkedIn ş.a. V-aţi gândit însă vreodată că aţi putea combina experienţa tuturor acestor platforme într-una singură, care să vă aducă pe deasupra şi un profit material?

Proiectul SkyHub urmează să fie lansat tocmai în această idee de Ionuț Alexandru Budișteanu tânăr informatician (22 ani), inventator român și ambasador al turismului românesc, cunoscut pentru rezultatele sale deosebite la concursuri internaționale și pentru marele premiu Gordon E. Moore, în valoare de $75.000, obținut la concursul „Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013)” organizat în SUA. El a acceptat să ne spună mai multe despre platforma revoluţionară pe care o dezvoltă, într-un interviu acordat lui Vladimir Adrian Costea pentru Europunkt.

x

Vladimir Adrian Costea: Pentru început, vă rog să-mi spuneţi cum v-aţi gândit la acest proiect. Care sunt obiectivele propuse pentru crearea platformei sociale SkyHub?

Ionuţ Alexandru Budişteanu: Ideea a pornit de la faptul că 99% din forumurile de pe internet sunt vechi, tehnologia fiind realizată fără nici o îmbunătăţire majoră din anii 2004. Astfel m-am gândit că ce ar fi dacă aş introduce concepte sociale şi tehnologii noi asupra conceptului vechi de forum. Astfel m-am gândit că platforma SkyHub să fie mixtul dintre Reddit, Forumuri, Facebook şi Linkedin.

Pe SkyHub utilizatorii pot să îşi creeze forumuri, să discute cu alţii despre absolut orice topicuri, ba mai mult, în următoarele două luni după ce acest feature va fi realizat, vor putea fi şi răsplatiţi monetar pentru conţinutul pe care îl adaugă pe platformă. Conţinutul util va fi răsplatit cel mai mult.

Care sunt oportunităţile pe care platforma SkyHub le oferă utilizatorilor?

În primul rând, un utilizator va putea să îşi creeze un forum social despre o anumită temă în doar câteva clickuri. Pe platforma SkyHub utilizatorul va avea unelte noi de a putea discuta şi dezbate probleme, soluţii pe tema respectivă. Ideea principală este că doresc ca pe SkyHub să se agrege toate discuţiile, ştirile interesante oferind o tehnologie nouă, utilă şi ergonomică utilizatorului.

Doresc să implementez în următoarele două luni un sistem de monetizare prin care să răsplătesc toţi utilizatorii care creează conţinut pe SkyHub. Am sesizat că majoritatea reţelelor de socializare câştigă foarte mulţi bani, chiar miliarde de dolari anual, cum este cazul Facebook, Twitter, dar nu împărtaşesc nici un ban cu utilizatorul care a creat tot acest conţinut şi astfel venitul respectiv. Pe platforma SkyHub fiecare utilizator va primi un procent însemnat din venitul pe care platforma îl va face ca urmare a conţinutului creat de el.

Care sunt noutăţile pe care această platformă le oferă utilizatorilor?

În primul rând este vorba despre o platformă de forumuri care va conţine mii, zeci de mii de forumuri diferite, astfel încât utilizatorul va putea discuta pe oricare dintre ele doar cu un click. Platforma încearcă să folosească concepte de Inteligenţă Artificială pentru a înţelege comportamentul utilizatorului, ca să îi afişeze conţinut relevant şi interesant pentru utilizator.

x1

Cum se vor putea conecta utilizatorii pentru a utiliza platforma SkyHub?

Utilizatorii îşi pot deschide un cont nou pe platforma SkyHub accesând link-ul www.skyhub.me sau să se logheze cu Facebook, Google, Twitter sau Linkedin pe site-ul SkyHub, dar trebuie să ţină cont că încă nu a fost lansat.

Platforma SkyHub va putea fi folosită şi prin intermediul sistemelor de operare Android?

Platforma web SkyHub, foloseşte bootstrap pentru a afişa conţinutul ergonomic şi să fie mobile friendly, astfel încât poate fi accesată şi de pe telefoanele mobile. Dacă va avea succes, în lunile următoare, se vor dezvolta şi aplicaţii dedicate pentru Android, iOS şi Windows Phone, ca să meargă foarte repede pentru utilizatori.

Ce dificultăţi întâmpinaţi în acest moment în dezvoltarea acestei platforme?

Sunt două lucruri dificile la realizarea unei platforme web. Primul lucru dificil este efectiv implementarea de la 0 a platformei web, care este realizată doar de mine momentan. Al doilea lucru cel mai dificil, dar şi cel mai important, este obţinerea unei mase critice de utilizatori.

 Care este impactul preconizat după lansarea proiectului?

Primul pas în lansarea proiectul este ţintirea pieţei româneşti: invit toate persoanele din România să se înscrie. După ce masa critică va fi obţinută, platforma va ţinti ţările adiacente.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 

4 Comments

  1. Andrei spune:

    Platforma socială creată de Ionuţ Alexandru Budişteanu poate fii accesată din următorul link http://skyhub.me

  2. Kapus Attila spune:

    M-am inregistrat pe acel site din pura curiozitate dar din 10 puncte dau un 6.Un site foarte neprofesionist realizat cu multe bug-uri

Lasă un comentariu