Amnesty International Bucharest Group organizează în perioada 5-19 decembrie prezentări, workshop-uri și acțiuni de scriere de scrisori de susținere în București și alte 8 orașe din țară dedicate Campaniei internaționale Write for Rights 2016. Write for Rights este o campanie realizată de Amnesty International, fiind în prezent, una dintre cele mai de amploare campanii pentru drepturile omului la nivel mondial.

În România, Amnesty International Bucharest Group va milita pentru 3 cazuri din cele 10 propuse la nivel global. Primul este cazul lui Annie Alfred din Malawi, unde persoanele cu albinism sunt capturate și ucise, întrucât mulți cred că trupurile acestora ar avea puteri magice. Cel de-al doilea este cazul lui Zeynab Jalalian, o activistă din Iran, care a fost întemnițată în 2008 și căreia îi este respinsă îngrijirea medicală de care are nevoie pentru a nu își pierde vederea. Cel de-al treilea este cazul lui Fomusoh Ivo Feh, din Camerun, care a fost condamnat la 10 ani de închisoare doar pe baza unei glume copilărești trimise prin SMS unor prieteni.

Școli, universități și organizații s-au alăturat deja Campaniei Write for Rights în București și în țară pentru semnarea de scrisori de susținere pentru cele 3 cazuri.

Seria de evenimente destinate publicului larg este deschisă de evenimentul World Cafe : Oameni mai presus de prejudecăți, ce va avea loc la Cărturești Verona, sâmbătă, 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Mai multe detalii pe pagina Facebook a evenimentului – http://bit.ly/2g7SFdT.

De asemenea, voluntarii Amnesty International Bucharest Group vor fi prezenți în librăriile Cărturești Carusel, Verona și Afi (în incinta Mall-ului Afi Palace) unde așteaptă, la standul organizației, publicul interesat să se alăture campaniei și să susțină cazurile promovate.

Participarea la evenimente, workshopuri, prezentări și acțiuni este liberă, în funcție de format și în limita locurilor disponibile. Pentru detalii suplimentare despre campanie, accesați pagina oficială a Amnesty International Romania – http://bit.ly/2ghSXC9 sau trimiteți un email pe adresa amnesty.bucharestgroup@gmail.com.

eveniment-21-amnesty

 

Tags: , , , ,

 

1 comentariu

  1. tiberio spune:

    cer ajutor pentru ca am fost torturaT IN ITALIA VA ROG SA VA IMPLICATI
    MULTUMESC

Lasă un comentariu