Guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy, a declarat miercuri în faţa Parlamentului maghiar că o mare ţară aliată a NATO a încercat să înlăture guvernul maghiar şi conducerea băncii naţionale la sfârşitul lui 2014 şi începutul lui 2015, relatează Reuters.

Declaraţia a fost făcută în contextul investigaţiilor privind falimentul din 2015 al companiei de brokeraj Quaestor care, alături de alte două companii similare, ar fi întreprins acţiuni în urma cărora forintul ar fi urmat să fie grav afectat.

„Aceasta se potriveşte bine acţiunilor întreprinse de la o ambasadă de la Budapesta a unui mare aliat NATO, care a încercat să înlăture guvernul şi conducerea băncii centrale, începând cu toamna lui 2014”, a precizat Matolcsy.

Matolcsy este un apropiat al prim-ministrului Viktor Orban, deţinând funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Ungariei din 2013.

Membri ai Partidului Socialist din Ungaria, de opoziţie, au cerut guvernatorului să facă public numele aliatului NATO care a încercat să dea jos guvernul de dreapta al lui Orban. Potrivit lor, acuza lui Matolcsy este îndreptată împotriva SUA.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu