O familie formată dintr-un tânăr şi o tânără din România ajunge în Rai. După câteva luni, cei doi se prezintă la Sf. Petru.

– Sfinte Petre! Este foarte frumos aici, la Rai, la dumneavoastră, dar ne-am cam plictisit şi ne-am gândit să facem ceva constructiv ca să ne petrecem cumva timpul aici. Am pus ochii pe o colină frumoasă, înverzită, dar lipsită de pomi: credeţi că am putea să facem acolo o livadă?

Sfântul Petru, posomorât că este deranjat cu asemenea întrebări, le promite totuşi celor doi că va încerca să îi ajute cu obţinerea aprobărilor necesare.

Trece o lună, trec două, cei doi tineri se îngrijorează şi din cauza întârzierii răspunsului de la Sf. Petru, dar şi pentru că îşi dau seama că vor avea nevoie de bani ca să îşi pună în practică ideea. În consecinţă, atunci când la sfârşitul celei de-a două luni, apare Sf. Petru, cei doi îl întreabă şi de posibilităţile de finanţare pentru livada lor.

De această dată, Sf. Petru, de-a dreptul exasperat le spune:

– Voi chiar nu aveţi treabă? M-am chinuit două luni să găsesc în Rai un funcţionar român să vă dea aprobările pentru livada voastră, vă daţi seama cât îmi va lua să găsesc şi un funcţionar european, pentru finanţare?

 

Tags: , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Dromihetes spune:

    Bancurile inspirate ajută mult la menținerea dispoziției pozitive în timpul autoizolării, cauzate de Covid 19 . Întăresc imunitataa psihoemoțională. Inspiră optimism

Lasă un comentariu