Lia Bugnar este un alt nume care confirmă distribuția de excepție a lung-metrajului românesc „Octav”, care se va lansa în toamna acestui an. Personajul pe care Lia îl interpretează în film marchează profund destinul tânărului Octav, rol jucat de Eric Aradits.

Eveniment 42 - Lia Bugnar si Eric Aradits in Octav credit foto Adi Marineci

Rolul său, de mamă a tânărul Octav, este definitoriu pentru profilul uman de mai târziu al acestuia. Amprenta acestui episod familial este vizibilă în evoluția personajului (interpretat la maturitate de Marcel Iureș), care încearcă cu onestitate la bătrânețe să-și exploreze trecutul pendulând între emoție și nostalgie.

Lia Bugnar este un artist complet care ocupă un loc aparte pe scena românească, remarcându-se atât ca actor de teatru și film, cât și ca dramaturg, scenarist și regizor.

În 1995, Lia Bugnar a absolvit Academia de Teatru şi Film, specializarea Actorie, la clasa profesoarei Sanda Manu. A fost distribuită în montările unor regizori de teatru de renume, precum: Alexandru Tocilescu, Adrian Pintea, Andrei Şerban și Dragoş Galgoţiu. Ulterior s-a afirmat ca dramaturg şi regizor de teatru în mediul independent. Dintre piesele sale amintim: Şapte dintr-o lovitură, Fata din curcubeu, Aici nu se simte, Două liniuţe, Felii, Jocul de-a adevărul, Noi 4, Oase pentru Otto, O piesă deşanţată, Matrimoniale etc.

Pe lângă un portofoliu cinematografic impresionant ca actor, Lia Bugnar, în domeniul filmului, a semnat scenariile: Camera ascunsă (alături de Ana-Valentina Florescu), După eaBună! Ce faci?, Violeta, la cortesana (alături de David Casals-Roma), Rămâi cu minePerfect sănătos (alături de Anca Damian) etc.

Biletele la Premiera de Gală, care va avea loc pe 4 octombrie, sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe eventim.ro.

Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.

Teaserul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici:

[vsw id=”33ERKW3Ot4Y” source=”youtube” width=”640″ height=”344″ autoplay=”no”]

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe Pagina de Facebook.

Credit foto: Adi Marineci

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu