Între 6 şi 8 octombrie, la Timişoara va avea loc evenimentul internaţional „Connecting Doers with Opportunity”, descris de organizatori drept „o colaborare pe perioada a trei zile între persoane creative şi inovatori din întreaga lume, care îşi folosesc abilităţile pentru a produce un impact pozitiv în comunităţile lor.”

Pentru că dezvoltarea inteligentă şi sustenabilă a comunităţilor locale reprezintă o necesitate stringentă la începutul secolului XXI, l-am rugat pe Graţian Mihăilescu, fondatorul Urbanize Hub, unul dintre organizatorii evenimentului, să ne spună mai multe despre „Connecting Doers with Opportunity”.

16 - Interview Gratian UrbanizeHub (1)

Europunkt: Ce este conferinţa „Connecting Doers with Opportunity” şi cui i se adresează?

Graţian Mihăilescu: Este vorba despre un eveniment internaţional, de 3 zile, cu o abordare “glocal” cum îmi place să zic, adică global-local. Este despre inovare, tehnologie, creativitate, despre oameni care pun lucrurile în mişcare.

Prima zi va fi cea de Urban Talks, un nou concept ce va fi lansat pe piaţa din România. Apoi vor urma două zile de hackaton, unde developeri  IT vor lucra pentru a găsi soluţii la unele din problemele cu care ne confruntăm la nivel social şi de business. Soluţiile câştigătoare vor fi premiate, iar valoarea premiilor va fi de 10 mii de euro.

Fiind un eveniment interdisciplinar cu o abordare integrată a mai multor concepte, ne adresăm mai multor comunităţi: Sectorului business, start-up-urilor, studenţilor şi celor din academic, dar şi societăţii civile. Practic conectăm oamenii care fac lucruri, liderii de comunităţi, cu oportunităţi.

Cine sunt organizatorii conferinţei?

Este vorba despre 4 organizaţii, începând cu UrbanizeHub, unde eu sunt fondator şi avem deja o comunitate de oameni care modelează viitorul oraşelor, şi Keep IT Simple, ce îşi propune să găsească soluții pentru provocările la nivel local și global, pentru a promova o cultură a schimbului de cunoștințe.  Celelalte două organizaţii sunt Banat IT, care reprezintă comunitatea IT din Vestul României şi Innovation 4.4 din Silicon Valley, care îşi propune să aibă un  impact social și de mediu pozitiv cu ajutorul tehnologiei inovatoare.

Pe lângă aceştia avem Universitatea de Vest din Timişoara, care ne-a sprijinit constant. Lista partenerilor şi sponsorilor este încă deschisă şi cine doreşte să intre în parteneriat cu noi poate să ne contacteze la office@urbanizehub.com.

De ce la Timişoara?

Eu şi Ana de la Keep IT Simple suntem din Timişoara. E un oraş de care suntem legaţi şi e un oraş care nouă, ca persoane, ne-a dat mult, ne-a construit şi ne-a ajutat să creştem.  Timişoara duce lipsă de astfel de evenimente şi încercăm prin acest eveniment de 3 zile să inspirăm şi să motivăm comunitatea de aici.

Timişoara e un prim pas pentru noi. Am început deja negocieri pentru a organiza evenimente la Bucureşti, Iaşi şi Cluj pentru 2018. Principalele oraşe din România au nevoie de acest gen de evenimente internaţionale, cu o abordare multidisciplinară, care ţine şi de comunitatea locală, dar şi cu speakeri internaţionali, pentru a motiva şi inspira pe participant şi, în acelaşi timp, pentru a lucra împreună pentru rezolvarea unor probleme.

Care este pe scurt programul conferinţei? Cine sunt principalii vorbitori?

Prima zi este cea de Urban Talks, ce va fi împărţită în 4 categorii

  1. Educaţie 2.Comunitate şi Social 3. Tehnologie şi Inovare 4. Oraşele viitorului

La finalul conferinţei va avea loc o masă rotundă despre metode de finanţare alternative pentru start-up-uri, despre blockchain, despre ecosisteme sustenabile de business, cercetare şi antreprenoriat, cu invitaţi din Silicon Valley, Londra şi New York.

16 - Interview Gratian UrbanizeHub (2)

Speakerii invitaţi pentru cele 4 categorii sunt din Taipei, San Francisco, Berlin, Bruxelles, Bucureşti, Timişoara, New York, Londra, Zurich, sunt oameni minunaţi ce schimbă lumea şi comunităţile din care fac parte. Mesajele speakerilor vor fi inspiraţionale pentru cei din auditoriu, iar participanţii vor fi motivaţi de viziunea şi felul lor de a face lucruri.

Seara vom avea un party, într-un loc creativ, la Ambasada, unde participanţii vor avea ocazia să interacţioneze direct cu speakerii, să îi cunoască şi să schimbe idei.

Cea de-a doua şi a treia zi vor fi dedicate hackathonului pe inovare.

Explică-ne mai pe larg conceptul Innovation Hackathon?

Aşteptăm ca oameni pasionaţi de IT şi developeri să se înscrie la hackathon pentru că este foarte inovator, iar premiile ating 10 mii de euro în cryptocurrency, plus posibilitatea de a intra în reţele globale ale partenerilor noştri.

Hackathonul Inovator pe care-l pregătim în cadrul evenimentului de la Timișoara va face parte dintr-un proiect global susținut de Națiunile Unite, care se va desfășura în 100 de orașe, așadar vom face parte din această inițiativă globală care dorește să contribuie la obiectivele de dezvoltare durabilă cu ajutorul tehnologiei.

Hackathonul va avea doua direcţii. Prima dintre ele va fi pe “Future of sustainable manufacturing”, folosind technologia blockchain şi este perfectă pentru companiile interesate de optimizarea costurilor şi a resurselor, iar cea de-a doua e pe social, “Future of communities”, unde primari din zona de Vest vor implementa soluţiile găsite de developeri.

De aceea am menţionat mai sus că lista partenerilor este încă deschisă, pentru că, practic, prin acest hackathon, companiile pot găsi şi implementa soluţiile de producţie sustenabilă pe care developerii le vor găsi în cadrul evenimentului.

16 - Interview Gratian UrbanizeHub (3)

Ce trebuie să facă cineva pentru a se înscrie la această conferinţă?

Biletele la această conferinţă internaţională pot fi achiziţionate de aici. https://goo.gl/mpkDop

Vă aşteptăm în număr cât mai mare ca parteneri sau participanţi.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu