Ministrul de finanţe al Germaniei, creştin-democratul Wolfgang Schäuble, a avertizat într-un interviu publicat duminică în Financial Times că datoriile globale şi creditele neperformante ameninţă să arunce din nou în criză economia mondială.

Schäuble este cunoscut drept artizanul politicilor de austeritate cu care Europa a încercat să rezolve criza financiară din 2008. În urma alegerilor din 24 septembrie din Germania, Schäuble va schimba cel mai probabil portofoliul de ministru de finanţe cu poziţia de preşedinte al Bundestag-ului. Totuşi, la plecare, el avertizează asupra riscurilor unei noi recesiuni economice, ca urmare a evoluţiilor îngrijorătoare din domeniul financiar.

„Economişti din întreaga lume sunt îngrijoraţi de riscurile în creştere care apar de la acumularea unor lichidităţi tot mai mari şi de creşterea datoriei publice şi private. Eu însumi sunt îngrijorat din această cauză”, a precizat Schäuble.

Oficialul german a atras atenţia asupra apariţiei unor noi „bule” de dezvoltare ca urmare a banilor pompaţi în economie de băncile centrale şi de potenţialele slăbiciuni ale eurozonei, între care un rol foarte important, în opinia sa, îl au creditele neperformante.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu