NATO trebuie să joace un rol sporit în Europa din cauza eșecului Bruxellesului de a asigura securitatea pe continent, a afirmat luni ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, citat de MTI, relatează Agerpres.

Uniunea Europeană ar fi trebuit să se preocupe de restabilirea securității continentului european și a populației europene în loc să critice încontinuu anumite state membre, a spus șeful diplomației ungare, după participarea sa la o reuniune ministerială a statelor membre ale NATO din Europa centrală și de est desfășurată la Varșovia.

El a arătat că, de la atentatele teroriste de la Paris, în Europa au mai fost comise încă 27 de atacuri teroriste soldate cu 330 de morți și 1300 de răniți. În opinia lui Szijjarto, cifrele ar demonstra că instituțiile de la Bruxelles nu sunt capabile să gestioneze riscurile de securitate pe care le implică criza migrației, curmată doar prin eforturile țărilor din estul continentului și prin acordul cu Turcia din martie 2016.

În aceste condiții, ministrul ungar a solicitat o implicare mai mare a NATO pentru securitatea Europei.

„NATO trebuie să joace un rol mult mai amplu în asigurarea securității Europei și cerem NATO să joace un rol sporit în oprirea valului de migranți care traversează mările din sudul Europei. Operațiunile din Mediterana și Marea Egee trebuie întărite”, a declarat Szijjarto.

Ungaria și autoritățile europene de la Bruxelles se află în conflict pe marginea cotelor obligatorii de relocare a refugiaților, stabilite de Comisie, și a deteriorării pluralismului și statului de drept ca urmare a măsurilor luate de guvernul de la Budapesta.

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu