Între 5 și 8 octombrie, la Timişoara a avut loc evenimentul Connecting Doers with Opportunity, organizat de UrbanizeHub România și KeepItSimple, care a constat într-o Conferință Internațională Urban Talks și un Hackathon pentru Inovare pe două teme: Viitorul Comunității și Viitorul Producției Sustenabile bazate pe tehnologia Blockchain. La discuţii au participat lideri implicați în diferite proiecte din Silicon Valley, New York, Zurich, Berlin sau Taipei, iar la Hackathon au fost oferite premii în valoare de 10.000 dolari, în cryptocurrency.

Cele patru teme ale conferinței Urban Talks au fost Sectorul Social & Comunitatea, Educația, Orașele Viitorului și Tehnologia. unde au luat cuvântul 16 speakeri, fiecare primind la finalul panel-ului feed-back valoros din partea publicului. După cele 12 ore ale dezbaterilor propriu-zise, discuţiile au continuat la Ambasada, un Hub creativ din Timișoara, pentru o sesiune informală de networking.

Eveniment 50 - Connecting Doers interior

Pe parcursul celorlalte două zile, Hackathon-ul a produs aplicaţii inteligente pentru rezolvarea unor probleme stringente. În doar câteva zeci de ore, la secţiunea Viitorul Comunităţii, au fost create soft-uri care să indice nivelul de risc pentru apariţia corupţiei în achiziţiile publice, să faciliteze managementul resurselor de care este nevoie după un dezastru natural; să clasifice sursele de informație în funcție de nivelul de încredere sau să monitorizeze în timp real cozile de la diferite instituții, permiţând în cele din urmă obținerea unui ticket virtual cu estimare a orei la care trebuie să se prezinte utilizatorul pentru a nu pierde timp la coada fizică.

Eveniment 50 - Connecting Doers interior 2

Soft-urile create la secţiunea Viitorul Producției Sustenabile s-au axat pe folosirea tehnologiei blockchain în simplificarea pieţei de schimb sau în printarea 3D.

Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu subiectul, tehnologia blockchain a fost explicată pe larg în cadrul conferinţei UrbanTalks, de Andrei Golub, co-fondator Lykke, unul dintre partenerii evenimentului.

“Trebuie să schimbăm sistemul financiar, pentru că este complet netransparent, lent, iar băncile controlează totul, cu costuri fără sens. În contrast, prin blockchain nu există autoritate centrală, ci o bază de date globală de active pe care oricine o poate accesa, costurile sunt foarte mici și totul e extrem de rapid. Blockchain va transforma complet modul cum tranzacționăm activele”, a precizat Golub.

Ceilalţi parteneri care s-au asociat evenimentului organizat de UrbanizeHub şi KeepItSimple sunt Banat IT şi Innovation 4.4.

În urma succesului evenimentului, organizatorii își propun crearea în 2018 a unor evenimente similare la Iași, Cluj și București.

Surse: UrbanizeHub, Agerpres, Cluj.info

Sursă foto: Urbanize Hub

 

 

 

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu