Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a participat luni la ceremonia de învestire a lui Vladimir Putin pentru un al patrulea mandat de preşedinte al Federaţiei Ruse. Schroeder, care s-a aflat în primul rând al celor prezenţi, l-a felicitat călduros pe Putin.

Inf. 603 - Putin Schroeder

Din toamna anului 2017, fostul cancelar cu o cunoscută orientare filorusă deţine funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rosneft, principala companie petrolieră de stat din Rusia, fiind remunerat cu 500.000 USD pe an.

Schroeder, ultimul membru al Partidului Social-Democrat din Germania (SPD) care a deţinut funcţia de cancelar federal, este în continuare o persoană influentă în al doilea cel mai mare partid german.

Vladimir Putin a depus luni jurământul pentru un nou mandat de preşedinte, care va dura şase ani, până în 2024, în cadrul unei ceremonii solemne la Kremlin. Spre deosebire de ceremoniile de învestire precedente, Putin a renunţat acum la deplasarea convoiului oficial pe străzile Moscovei până la Kremlin.

Ceremonia de învestire s-a desfăşurat după ample manifestaţii anti-Putin care au avut loc sâmbătă pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse, în cadrul cărora peste 1.500 de persoane au fost reţinute, între care mulţi elevi şi studenţi. La Moscova, manifestaţia neautorizată a fost dispersată cu brutalitate de cazaci, provocând indignarea opoziţiei.

Sursa: Agerpres

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu