Primul program de cooperare transfrontalieră adoptat de Comisie, Interreg NEXT Ungaria-Slovacia-România-Ucraina, va pune la dispoziție peste 66 milioane euro pentru cooperarea transfrontalieră cu Ucraina.

Programul acoperă perioada 2021-2027. Prin intermediul acestui program al politicii de coeziune, trei state membre (Ungaria, Slovacia și România) și Ucraina vor colabora pentru a asigura accesul egal la asistență medicală și o mai mare reziliență a sistemelor lor de sănătate. Programul va sprijini, de asemenea, soluții durabile pentru adaptarea la schimbările climatice și prevenirea riscurilor de dezastre.

Țările participante vor coopera și pentru a proteja natura, a promova infrastructurile ecologice și a consolida turismul durabil.

Programul va contribui, de asemenea, la alinierea standardelor statelor membre ale UE și ale Ucrainei pentru o administrație publică eficientă. Proiectele vor promova cooperarea juridică și administrativă în vederea soluționării obstacolelor comune din regiunile de frontieră, încurajând în același timp cooperarea dintre cetățeni, societatea civilă și instituții.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu