Ungaria a achidat luni, anticipat, ultima tranșă din datoria pe care o avea la Fondul Monetar Internațional, a informat Ministerul ungar al Economiei.

Ministerul ungar al Economiei a comunicat că Agenția pentru gestionarea datoriei statului (AKK) a restituit FMI o sumă de 2,15 miliarde de euro în trei valute diferite: dolari, euro și lire sterline.

Odată cu rambursarea anticipată a creditului, ce în mod normal trebuia achitat în trimestrul al III-lea al anului următor, Ungaria a economisit 3,5 miliarde de forinți (adică 10 milioane de lire sterline), a adăugat Ministerul Economiei.

În 2008, după ce piața de obligațiuni a înghețat în urma crizei financiare globale, Ungaria a căpătat un program de sprijin ce s-a ridicat la 20 de miliarde de euro de la FMI și UE. Începând cu 2010, odată cu stabilirea guvernului Viktor Orban, raporturile dintre Budapesta și FMI s-au tensionat. Luna trecută, guvernatorul Băncii Naționale a Ungariei, György Matolcsy, a început procedura de închidere a biroului de la Budapesta al Fondului Monetar Internațional.

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu