Lodewijk Asscher, ministrul olandez pentru Afaceri Sociale, solicită Uniunii Europene să fixeze un „cod portocaliu” cu privire la circulația de muncă în spațiul comunitar, avertizând în legătură cu „efectele negative” ale migrației românilor și bulgarilor, informează Mediafax.

„În Olanda, avem un cod portocaliu care este emis când nivelul apelor atinge cote îngrijorătoare. A venit vremea instituirii unui sistem similar de avertizare în legătură cu efectele negative ale circulației persoanelor în cadrul UE”, transmite site-ul EUObserver.

Articolul este semnat împreună cu activistul britanic antiimigrație, David Goodhart. Conform celor doi autori, „efectele negative” ale liberei circulații a forței de muncă în spațiul comunitar sunt diferențele salariale mari, exploatarea forței de muncă și „înghesuirea” angajaților în anumite zone.

Lodewijk Asscher și David Goodhart cer și introducerea unor reglementări mai stricte pentru sancționarea companiilor care exploatează forța de muncă din noile state membre ale Uniunii.

Migrația forței de muncă ce provine din România și Bulgaria a ajuns sursa unor polemici majore în Marea Britanie, Olanda și Germania, țări ce trebuie să excludă restricțiile de pe piața muncii începând cu 1 ianuarie 2014.

 

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu