Christine Lagarde, directorul FMI, a anunțat vineri că „nu se întrunesc condițiile” pentru reînceperea tratativelor cu Egiptul privitor la un ajutor financiar, din pricina violențelor ce persistă în această țară de la destituirea președintelui Mohamed Morsi.

„Suntem pe deplin pregătiți să sprijinim poporul egiptean în această perioadă de tranziție, dar, deocamdată, nu se întrunesc toate condițiile”, a declarat mai-marele FMI-ului în cadrul unui interviu acordat postului Bloomberg TV.

La finele anului trecut, FMI a încheiat un acord cu guvernul de la Cairo pentru un îmrumut de 4,8 miliarde de dolari, însă înțelegerea nu s-a materializat din cauza instabilității politice din Egipt, situație ce s-a înrăutățit recent de confruntările dintre partizanii fostului președinte și forțele de ordine, soldate cu sute de morți.

La începutul săptămânii, ministrul de externe al Arabiei Saudite, Saud Al-Faisal a declarat că țările arabe sunt gata să ajute financiar Egiptul pentru a compensa suspendarea ajutorului FMI.

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu