România și Bulgaria vor propune Comisiei Europene o inițiativă comună pentru calea navigabilă pe fluviul Dunărea, a declarat, marți, ministrul bulgar al tranporturilor, Danail Papazov, citat de agenția sofiotă Focus.

Danail Papazov a avut o convorbire cu omologul său român, Ramona Mănescu, în timpul unei reuniuni informale a miniștrilor transporturilor din Uniunea Europeană, la Vilnius.

„Cu doamna Mănescu am discutat, în special, despre calea navigabilă pe Dunăre și despre o inițiativă comună cu privire la această rută”, a comunicat oficialul. Inițiativa prevede îmbunătățirea căii navigabile în zona insulei Batin, o zonă primejdioasă pentru navigație când cotele apei scad.

Sofia și Bucureștiul vor solicita ca această inițiativă să fie inclusă în Instrumentul Connecting Europe în următoarea perioadă de programare financiară multianuală (2014-2020). Proiectul va fi dezbătut la o întâlnire bilaterală la Ruse, iar data întâlnirii va fi fixată săptămâna viitoare, a menționat Papazov.

Cei doi miniștri au mai discutat și despre podul Calafat-Vidin. Datele statistice despre traficul pe acest pod în primele luni ale exploatării sunt foarte bune și depășesc semnificativ așteptările, a adăugat oficialul bulgar.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu