Asociația Actori Europeni, în parteneriat cu Asociația Eurocentrica au derulat, timp de zece luni, în București, un proiect dedicat creșterii capacității proprii a celor două organizații de a colabora cu administrația publică, contextul procesului decizional privind fondurile structurale 2014-2020.

Asociația Actori Europeni, în parteneriat cu Asociația Eurocentrica au derulat, timp de zece luni, în București, proiectul „Instruire, metodologie și platformă de informare și pregătre a Coaliței pentru programare POS DRU”, care a avut ca scop creșterea capacității proprii a celor două organizații de a colabora cu administrația publică, în vederea obținerii unor îmbunătățiri structurale și de proces ale managementului ciclului de politici publice privind fondurile și instrumentele de coeziune și structurale.

Proiectul este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional – Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013, cod SMIS 40130.

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 499.350 lei, din care: 424.451,75 lei – valoare eligibilă nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului:

Crearea unei administrații publice mai eficiente și mai eficace în beneficiul socio-economic al societății românești.
Peste 30 de persoane – angajați și voluntari ai celor două asociații partenere, ai altor ONG-uri precum și funcționari din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale și Persoanelor Vârstnice – au beneficiat de sesiuni de training despre mecanisme de consultare între autorități și mediul privat, la nivel național și european și alte teme relevante în contextul fondurilor UE.

În același proiect au fost elaborate 300 de bucăți ghiduri de bune practici pentru sectorul ONG, respectiv administrația publică, în procesul decizional privind fondurile europene.

Platforma online creată în cadrul proiectului, uelive.ro, reprezinta suportul online care va concentra, dincolo de finalizarea acestui proiect, informații, documente, dezbateri și propuneri pe subiectul fondurilor europene în perioada 2014-2020.

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu