Secretarul de stat american, John Kerry, s-a întâlnit duminică la Londra cu șefa diplomației europene, Catherine Ashton pentru a discuta pe marginea rezolvării a mai multor dosare de actualitate, inclusiv programul nuclear iranian, conflictele din Siria și din Afganistan, a informat un diplomat america, citat de agenția franceză de presă (AFP).

Responsabilii au avut un dejun de lucru în capitala Marii Britanii, unde Kerry a sosit în zorii zilei precedente de la Kabul și unde urmează să se întâlnească luni cu Lakhdar Brahimi, emisarul special pentru Siria al Națiunilor Unite și Ligii Arabe. Ashton și Kerry au avut o conversație „foarte productivă” centrată pe probleme internaționale „de interes comun”, a susținut un responsabil din cadrul Departamentului de Stat care îl însoțește pe John Kerry.

Problema principală dezbătută de către cei doi a fost aceea privind programul nuclear iranian, în perspectiva noii runde de negocieri prevăzute la Geneva marți și miercuri.

Întâlnirile pe această temă urmează să îi aducă laolaltă pe Catherine Ashton, pe ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif și înalți responsabili ai grupului 5+1 (SUA, Marea Britanie, Franța, China și Rusia plus Germania).

Statele Unite ale Americii cred într-o rezolvare pe cale diplomatică a crizei legate de controversatul program al republicii islamice. Urmează să o trimită, la Geneva, pe subsecretarul de stat pentru afacerile politice, Wendy Sherman.

 

 

Tags: , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Ayurtox spune:

    I’m also commenting to let you be aware of what a cool encounter my cousin’s daughter enjoyed studying your webblog. She picked up so many issues, including what it is like to have an excellent helping style to have other folks just understand selected multifaceted things. You truly exceeded visitors’ desires. Thanks for presenting such precious, trusted, educational as well as easy tips on that topic to Jane.

Lasă un comentariu