Comisia Europeană (CE) a anunțat că va ajuta Filipine cu suma de 3 milioane de euro pentru a sprijini statul asiatic să facă față ravagiilor provocate de taifunul Haiyana informat duminică executivul comunitar într-un comunicat citat de agenția franceză de presă, AFP.

Aceste fonduri „vor acoperi necesitățile cele mai urgente în zonele cele mai afectate” de taifun, din centrul arhipelagului filipinez, se precizează în comunicat.

Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a propus, încă de sâmbătă, acordarea unui ajutor de urgență autorităților de la Manila, iar comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva, și-a exprimat „profunda tristețe” pentru victimele catastrofei.

Autoritățile filipineze au declarat că peste 10.000 de oameni și-au pierdut viața, în urma taifunului, iar alte 2000 sunt date dispărute.

Din comunicatul de presă mai reiese că Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a propus, încă de sâmbătă, acordarea unui ajutor de urgență autorităților de la Manila, iar comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva, și-a exprimat „profunda tristețe” pentru victimele catastrofei.

Din comunicatul de presă mai reiese că experți umanitari ai CE se află în teren și supraveghează situația în permanență pentru a estima necesitățile.

Filipine, țără des afectată de catastrofe naturale – seisme și furtuni – a primit ajutor umanitar, în acest an, de aproximativ 13 milioane de euro, conform biroului Kristalinei Georgieva.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu