Georgia va parafa, în cadrul summitului european de la Vilnius, Acordul de asociere la UE, situația sa nefiind afectată de hotărârea recentă a Ucrainei de a întrerupe procesul de apropiere față de Uniunea Europeană, a declarat, luni, ministrul adjunct de externe al Georgiei, David Zalkaliani.

Oficialul a ținut să sublinieze că „decizia Ucrainei este regretabilă, dar ea nu are nicio influență asupra deciziei Georgiei”.

„Vom merge la summitul de la Vilnius, vom parafa Acordul și ne vom pregăti de semnarea lui în 2014”, a precizat ministrul georgian, potrivit Interfax.

Noul președinte al Georgiei, Gheorghi Margvelașvili, ales în luna octombrie, susținea recent, potrivit ITAR-TASS, că Georgia „își va continua drumul spre Europa” și că este pregătită să treacă peste toate posibilele obstacole din calea sa spre integrarea europeană.

Tratativele privind asocierea Georgiei cu UE au demarat în iulie 2010. Se așteaptă ca Acordul de asociere dintre Georgia și UE să fie semnat până în septembrie 2014, urmând ca acesta să înlocuiască Acordul pentru parteneriat și cooperare, actualmente în vigoare.

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu