Premierul britanic, David Cameron, a susținut, miercuri, că plănuiește să înăsprească legislația pentru accesarea sistemului de protecție socială de către imigranții din Uniunea Europeană și să renegocieze modul în care sunt aplicate regulile de liberă circulație în spațiul comunitar, transmite Reuters.

Într-un interviu acordat pentru Financial Times, prim-ministrul britanic spus că, de la 1 ianuarie, imigranții din România și Bulgaria vor avea aceleași drepturi ca oricare cetățeni ai UE și este conștient de profunda îngrijorare asupra impactului pe care acest fapt l-ar putea avea în Marea Britanie. Acesta a subliniat că împărtășește acestă îngrijorare.

De asemenea, a afirmat că intenționează să schimbe legislația, astfel încât imigranții nou-veniți din UE ar putea fi nevoiți să aștepte trei luni până să aibă acces la ajutoarele de șomaj. Aceștia nu ar mai primi ajutoare pentru locuințe, și-ar pierde dreptul la ajutoarele de șomaj după șase luni, dacă nu demonstrează că au avut o șansă reală la găsirea unui loc de muncă, a subliniat șeful executivului britanic.

Partidul Conservator al lui Cameron riscă să piardă voturi la următoarele alegeri europene și la cele naționale din 2015, în favoarea Partidului pentru independența Regatului Unit (UKIP), ce se opune politicii ușilor deschise în sectorul imigrației.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu