“Solicitanții de locuri de muncă din UE nu vor mai primi ajutoare de șomaj în primele trei luni după sosirea în Marea Britanie”, a specificat David Cameron, premierul britanic.

Noua măsură intră în vigoare de la 1 ianuarie, iar data punerii în aplicare coincide cu ridicarea restricțiilor pentru români și bulgari pe piața muncii din nouă țări europene, printre care și Marea Britanie.

Cetățenii români și bulgari au în prezent dreptul de a exercita un număr limitat de meserii, însă de la 1 ianuarie 2014 vor avea acces liber pe piața muncii din Marea Britanie.

Britanicii se tem că imigranții vor profita de serviciile lor publice și de sistemul de protecție socială, dar prin aplicarea acestor restricții, Marea Britanie va devenii mai puțin atractivă pentru cetățenii europeni dornici să trăiască pe cheltuiala statului.

Eliminarea ajutorului de șomaj în valoare de minim 56,80 de lire este o măsură aspră anunțată de guvernul de la Londra, la care se adaugă ajutorul de șomaj limitat la o perioadă de șase luni pentru solicitanții europeni de locuri de muncă fără perspectivă de angajare.

În plus, altă decizie neintrată în vigoare încă, prevede faptul că șomerii europeni nu vor mai primi alocații pentru locuință, indiferent de data la care au venit în Marea Britanie.

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu