Ultimele restricții ce se adresau românilor și bulgarilor, în ceea ce privește libertatea de circulație și muncă în cadrul UE au fost ridicate, începând cu 1 ianuarie. Măsura i-a determinat pe aliații bavarezi ai cancelarului Angela Merkel să lanseze un semnal de alarmă.

Șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier a susținut, joi, libertatea de circulație și de muncă în Europa, însă partidul său și-a criticat partenerii de coaliție în dezbaterea privind numărul bulgarilor și românilor care se stabilesc în Germania.

„Cine pune la îndoială libertatea de circulație și de muncă în cadrul UE face rău Europei și face rău Germaniei”, a subliniat ministrul german citat de Suddeutsche Zeitung.
„Libertățile europene se află în centrul ideii noastre de Europa. Libertatea de circulație a muncitorilor este o parte vitală a integrării europene. Germania a beneficiat imens de pe urma acesteia și cu siguranță mult mai mult decât alții”.

„Chiar acum, mulți tineri din sudul Europei vin la noi să învețe și să muncească. Ei ne aduc beneficii și ajută, de asemenea, țările din care vin”, a mai declarat acesta în interviu.

De la introducerea liberei circulații, în 2014, se vehiculează că numărul bulgarilor și românilor va crește la cel puțin 100.000 și maxim 180.000. Anul trecut, cercetătorii vorbeau despre o imigrație netă de 70.000 de persoane, cu referire la diferența dintre persoanele care au venit în Germania și cele care au plecat.

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu