Festivalul adună laolaltă șapte muzicieni din șapte țări ale lumii. Aceștia sunt protagoniștii unui proiect neobișnuit, care va combina muzica tradițională și jazz-ul.

Primul festival Roots Revival România s-a desfășurat în anul 2013 și a adunat muzicieni din mai multe țări, într-o tabără de creație din Maramureș. Pe parcursul unei săptămâni întregi, artiștii au realizat spectacolul și l-au prezentat la Cimitirul Vesel, Săpânța.

Anul acesta, Roots Revival România se așteaptă să aibă un impact și mai mare – un turneu ce se va desfășura în patru orașe.

„Frumusețea unui astfel de demers muzical constă în faptul că nu știi de la început către ce te îndrepți. Ai o bază sonoră de la care pornești, iar apoi fiecare adduce în proiect parte din sufletul său. Toți cei șapte muzicieni vor veni din diverse colțuri ale lumii la București, cu o săptămână înainte de începerea turneului și vor crea spectacolul de la zero”, descrie Mehdi Aminian, coordonatorul și cel care a demarat proiectul.

Turneul de anul acesta se va desfășura între 25 februarie și 1 martie, în orașele Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara și București (Ateneul Român).

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu