Ministrul român de Extene, Titus Corlățean va semna, astăzi, la Kiev, un acord România-Ucraina, ce se referă la creșterea măsurilor de încredere și de securitate.

Oficialul român se va întâlni cu omologul său ucrainean, Andrii Descița și cu președintele interimar, Aleksandr Turciov, dar este posibilă și o întrevedere cu premierul Arseni Iațeniuk, înainte de plecarea acestuia în SUA.

„Vizita ministrului Titus Corlățean se înscrie în eforturile susținute depuse de România, atât în cadrul structurilor europene și euro-atlantice, cât și în plan bilateral, pentru soluționarea pașnică, prin dialog, a crizei acute din Ucraina. Prezența la Kiev a ministrului român al afacerilor externe are loc pe fondul escaladării tensiunilor privind peninsula Crimeea, parte integrantă a Ucrainei independente și suverane”, a informat, printr-un comunicat, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit site-ului MAE, vizita a fost convenită cu ocazia convorbirii telefonice din data de 4 martie 2014, la inițiativa părții române.

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu