Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, s-a hotărât să își depună candidatura pentru un al treilea mandat la conducerea Comisiei Europene, potrivit EurActiv.

Eșecul candidaturii pentru funcția de secretar general al NATO, datorită deciziei ca Jens Stoltenberg, fost prim-ministru norvegian, să îi succeadă lui Anders Fogh Rasmunssen,  l-a determinat pe Barroso să candideze pentru a treia oară în fruntea CE (fără precedent).

Viviane Reding, a susținut în mod deschis pentru o a treia candidatură a lui Barosso. În Tratatele Uniunii Europene nu există vreo precizare care să interzică un al treilea mandat pentru președinții CE.

„Dorința mea ar fi ca José Manuel Barroso să obțină un al treilea mandat, pentru că sunt sigură că avem nevoie de continuitate și stabilitate pentru a face Europa mai puternică și mai rezistentă la crizele viitoare […] De asemenea, dacă ar fi nevoie de vicepreședinte, aș putea să iau în considerare această funcție”, a susținut Viviane Reding (numărul doi în Comisie).

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu