Comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, a declarat pentru postul de radio austriac ORF, potrivit EurActiv că lucrează la un plan pentru a ajuta Ucraina să iasă din impasul imposibilității de plată față de gazele importate din Rusia, subliniind că nu există „niciun motiv de panică” față de livrările de gaze rusești către Europa.

„Suntem în strânsă legătură cu Ucraina și compania sa de gaze pentru a ne asigura că Ucraina continuă să fie capabilă să facă plățile și ca datoriile pe care compania de gaze le are către Gazprom nu vor crește în continuare”, a susținut comisarul Günther Oettinger, care se întâlnește, astăzi, cu ministrul ucrainean de Externe și cu cel pentru Energie.

„Pregătesc o soluție ca parte din pachetul de ajutor pe care FMI, Uniunea Europeană și Banca Mondială îl dă Ucrainei și în cadrul căruia va fi posibilă plata pentru facturile deschise”, a mai transmis comisarul european pentru energie.

 

 

Sursa: EurActiv

 

Tags: , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. mirkotdm spune:

    ucraina asta si vrea-ca intotdeauna,sa traiasca dupa cineva-la nivel de conducere!este o vorba acolo”nu putetzi sa ne datzi cit putem noi lua!”-e la fel si la gaz,si la restul activitatzilor lor.

    china a deschis actziune in justitzie contra ucrainei-pe care a creditat-o cu 3 miliarde de dolari.ideea era de a primi din ucraina alimente-a primit doar 150 milioane,in rest,firma de stat a cumparat alimentele in cauza,dar le-a vindut unde a vrut.asa ca ,din pacate,china s-a ales doar cu paguba.

    in largul odessei,o companie de stat chineza exploateaza cimpurile gazeifere-le putea exploata ucraina,numai ca ai ei conducatori prefera sa delapideze-si,daca odessa se proclama independenta,de vazut cum va fi.

Lasă un comentariu