Decalajele în ceea ce privește egalitatea de gen sunt în scădere, însă progresele sunt lente, conform unui raport annual al UE, publicat astăzi, potrivit site-ului Comisiei Europene.

Raportul sesizează persistența inegalităților dintre sexe în ceea ce privește rata de ocupare a forței de muncă, nivelul de salarizare și reprezentarea. Violența împotriva femeilor rămâne o problemă însemnată.

Potrivit raportului, în medie, femeile câștigă cu 16,4% mai puțin decât bărbații, numai 27% dintre parlamentarii europeni sunt femei, iar, în UE, una din trei femei a suferit acte de violență fizică sau sexuală, după vârsta de 15 ani.

În urma eforturilor depuse de UE cu privire la inegalitățile de gen, s-au înregistrat ameliorări inseminate: investițiile majore în structurile de îngrijire a copiilor au contribuit la creșterea ratei de ocupare a femeilor la 63%, față de 58%, în 2008, proporția femeilor în structurile de conducere a crescut de la 11% la 17,8%. În 2013 au fost implementate măsuri legislative și acțiuni concrete pentru combaterea violenței împotriva femeilor, iar 15,1 milioane de euro au fost puși la dispoziția finanțării unor campanii în acest sens.

În raport se mai estimează că avem nevoie de peste 70 de ani pentru a ajunge la egalitatea de gen în materie de salarizare și de 20 de ani pentru ca femeile să aibă o reprezentativitate de 40%.

 

Sursa: site-ul Comisiei Europene

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu