Pe 9 mai, de Ziua Europei, a fost inaugurată, la București, pe esplanada din fața Bibliotecii Centrale Universitare, cea mai mare expoziție stradală de idei exprimate grafic cu privire la viitorul Uniunii Europene și așteptările de la viitorul Parlament European, care va fi ales pe 25 mai 2014.

La eveniment au participat peste 300 de persoane, elevi și studenți din pricipalele centre universitare, reprezentanți ai ONG-urilor și publicul larg.

Participanții au alcătuit cea mai mare expoziție stradală de idei exprimate grafic cu privire la viitorul Uniunii Europene și Parlamentul European, cuprinsă pe panou cu o lungime de 13 metri. Ideile tinerilor, exprimate grafic de către cei 5 artiști prezenți la eveniment – Arina Bican, Angela Butnariu, Tania Furnea, Bogdan Ciobanu și Rolland Niculusca – vor fi fotografiate și publicate pe pagina de Facebook a Biroului de Informare al Parlamentului European în România, unde vor putea fi votate, în perioada 10 – 16 mai 2014, de către cei interesați să susțină ideile participanților la concurs. Primele 3 cele mai votate idei transpuse grafic vor aduce inițiatorilor lor câte o vizită la Parlamentul European, la Bruxelles.

Publicul larg s-a putut informa la cele două standuri principale, în cadrul cărora au fost distribuite materiale despre Uniunea Europeană și alegerile pentru Parlamentul European, precum și alte materiale de interes public. De asemenea, participanții au fost invitați să participe la un concurs de cunoștințe despre activitatea Parlamentului European, prin intermediul unor quiz-uri informative și au fost invitați să-și transmită ideile către viitorii deputați români în Parlamentul European, prin intermediul unei urne de vot simbolice, care va fi transmisă viitoarei legislaturi a Parlamentului European.

Evenimentul a fost organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, împreună cu Centrul Infoeuropa al Ministerului Afacerilor Externe, în parteneriat cu UNArte, cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret.

11

22

33

44

 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu