Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat că Ucraina se află în stare de razboi, într-un discurs pe care l-a susținut la Universitatea Națională de Apărare „Ivan Cerniahovski”, din Kiev, potrivit Agerpres.

„Acesta este un război de tip nou, cu utilizarea de grupuri subversive profesioniste, mercenari, voluntari și populație locală. Acești voluntari și populația locală au creierul foarte spălat ca urmare a războiului informațional”.

În pofida faptului că armata ucraineană a fost surprinsă cu soldați goi, desculți și neînarmați, Poroșenko a asigurat că forțele armate ucrainene sunt foarte bine pregătite, ceea ce constituie un motiv de optimism în rezolvarea stării actuale din Ucraina.

Tot el a declarat că va ordona încetarea unilaterală a focului din estul țării pentru ca insurgenții înarmați să predea armele și să părăsească ulterior țara.

La 14 iunie, soldații ucraineni au pornit o contraofensivă în sud-estul țării, iar de la jumatatea lunii aplilie desfășoară o operațiune specială în acea zonă.

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu