Uniunea Europeană „va face tot posibilul” în ceea ce privește susținerea planului de pace propus de președintele ucrainean, Petro Poroșenko, pentru îmbunătățirea situației din Ucraina, a declarat șefa diplomației europene, Catherine Ashton.

„Subiectul nostru principal de astăzi este analizarea situației din Ucraina pe baza informațiilor pe care ni le va prezenta ministrul de externe ucrainean. UE intenționează să facă tot posibilul în ceea ce privește susținerea planului de pace al președintelui Poroșenko”, a subliniat reprezentantul UE pentru politică externă și politică de securitate.

De asemenea, mai mulți minștri de externe europeni au cerut Rusiei să accepte planul președintelul ucrainean. Unii dintre aceștia chiar au atenționat asupra unor noi sacțiuni la adresa Moscovei.

Noul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a prezentat, vineri, în fața națiunii un plan de pace formulat în 14 puncte. Acesta presupune inclusiv negocieri cu separatiștii, însă cu condiția ca aceștia să depună armele, să nu fi comis crime sau să fi torturat oameni în estul țării.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu