Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) emite, duminică, spre consultare publică ghidurile în vederea  a patru tipuri de cereri de proiecte cu finanțare din fonduri europene.

Vor fi direcționate fonduri europene, în urma solicitărilor, către sectoarele: formarea profesională a personalului medical din domeniul cardiologiei pediatrice, formarea profesională a personalului medical care realizează transplanturi, îmbunătățirea participării grupurilor vulnerabile din piața munci, susținerea parteneriatelor transnaționale cu impact asupra pieței muncii.

„Cele patru cereri de proiecte sunt gândite astfel încât banii europeni să rezolve o parte din problemele pe care încă le avem în prezent. Prin acordarea de finanțări pentru formarea profesională a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom aduce medici din afara țării care vor opera aproximativ 3.000 de copii care suferă de boli grave. Mult mai important, aceștia vor pregăti medicii români să realizeze respectivele intervenții pentru ca România să aibă un număr ridicat de specialiști în acest domeniu. Astfel, datorită acestor finanțări, medicii noștri vor putea salva viețile multor copii. O altă cerere de proiecte, destinată tot personalului medical, va sprijini formarea profesională a personalului care efectuează transplanturi. În același timp, două apeluri vor viza susținerea formării profesionale a persoanelor vulnerabile. Pe măsură ce lansăm astfel de cereri de proiecte, dedicate, am satisfacția că banii europeni își ating scopul de a salva vieți, de a îmbunătăți nivelul de trai al românilor, de a susține dezvoltarea societății. Adică, fondurile europene încep să fie mai bine folosite: pentru România și pentru români!” a declarat, într-un comunicat al MFE,  ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

De asemenea, ministerul de resort a subliniat că așteaptă propuneri și sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor patru cereri de proiecte până la 24 iulie, ora 12:00, la adresa de e-mail [email protected], iar documentele aferente pot fi găsite aici.

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu