Premierul francez, Manuel Valls, a înaintat luni demisia guvernului. Aceasta a fost anunțată de președintele Francois Hollande, totodată cerându-i lui Valls formarea unui nou executiv, potrivit agenției spaniole de știri, EFE.

„Componența (noului guvern) va fi anunțată mâine (marți)”, a declarat șeful statului francez. Președintele francez i-a cerut lui Valls să alcătuiască o echipă „coerentă” cu orientările pe care chiar el le-a conturat pentru Franța. Guvernul a demisionat după ce ministrul economiei a cerut adoptarea unor noi politici economice fiind nemulțimit de „obsesia” Germaniei cu privire la rigoarea bugetară. În plus, într-un interviu acordat cotidianului francez, Le Monde, Arnaud Montebourg a spus că „este nevoie să se ridice tonul” la Germania care este „prinsă în capcana politicii de austeritate”, adăugând că Franța, nu mai poate aștepta ca „lucrurile să vină de la sine”.

Declarațiile au venit în contextul răspunsului negativ al Berlinului la apelul președintelui Hollande pentru o eventuală reorientare a politicilor europene în favoarea creșterii locurilor de muncă.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu