Elevii, care provin din familii sărace, vor primi ghiozdane şi rechizite, cel mai probabil, începând cu anul şcolar 2015-2016, în cadrul unui program finanţat cu fonduri europene.

Măsura face parte din proiectul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAPD), prin intermediul căruia România beneficiază de fonduri europene în valoare de 442,5 milioane de euro pentru ajutorarea persoanelor dezavantajate, pentru perioada 2014-2020.

Potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) şi trimis în data de 13 septembrie 2014 spre avizare către CE, se vor putea achiziţiona ghiozdane şi rechizite şcolare pentru elevii care provin din familii sărace şi care nu dispun de resurse financiare pentru aceste cheltuieli. Prin această măsura, prevăzută în cadrul POAPD, se urmărește o diminuare a abandonului şcolar în rândul copiilor şi tinerilor care provin dintr-un mediu defavorizat.

Totodată, prin acest program vor fi distribuite alimente şi asistenţă de bază celor mai dezavantajate persoane din România. Potrivit MFE, distribuirea alimentelor se va realiza pe baza unor cupoane individuale, acesta metoda reprezentând un element de noutate fata de periodata 2007-2013.

În perioada 2007-2013, România a beneficiat de 260 de milioane fonduri europene destinate Programului de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate. Până în prezent, acest program a fost derulat de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). În prezent, autoritatea de management pentru acest program este Ministerul Fondurilor Europene.

 

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu