Ministerul Fondurilor Europene (MFE) intenţionează să lanseze, în următoarea perioadă, cereri de propuneri de proiecte pentru două axe din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, potrivit datelor furnizate pentru Europunkt.

Este vorba despre despre Axa Prioritară 1, „Locuri de muncă pentru tineri”, respectiv Axa Prioritară 2 „Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs”.

Prima axă se adresează tinerilor NEETs, şomeri cu vârsta între 16-24 de ani, înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare (SPO) şi cu rezidenţa în regiunile eligibile (Centru, Sud-Est şi Sud-Muntenia). Beneficiarii pot fi: Serviciul Public de Ocupare- SPO împreună cu partenerii sociali; angajatori; entităţile selectate pentru implementarea schemelor în domeniul antreprenoriatului.

Exemple de teme de inovare:

  • dezvoltarea unor soluţii pentru integrarea pe piaţa forţei de muncă a tinerilor NEETs cu precădere a celor cu nivel redus de educaţie;
  • dezvoltarea de noi abordări pentru furnizarea de competenţe de bază într-un mod care să răspundă nevoilor individuale şi de afaceri;
  • activităţi şi iniţiative care vizează promovarea egalităţii de şanse/dezvoltarea durabilă.

A doua axă este destinată tinerilor NEETs, şomeri cu vârsta între 16-24 de ani, înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare şi cu rezidenţa în regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Vest şi Sud- Vest Oltenia.

Exemple de teme de inovare:

  • dezvoltarea de abordări inovative pentru integrarea pe piaţa forţei de muncă a tinerilor NEETs cu precădere a celor cu nivel redus de educaţie, persoane de etnie romă, etc;
  • dezvoltarea de noi abărdări pentru furnizarea de competenţe de bază într-un mod care să răspundă nevoilor individuale şi de afaceri;
  • activităţi şi iniţiative care vizează promovarea egalităţii se şanse/dezvoltarea durabilă;
  • crearea de modele de afaceri pentru a spori participarea pe piaţa muncii.

Programul Operaţional Capital Uman (POCU) reprezintă continuarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

POCU are o alocare financiară de aproximativ 4,22 miliarde de euro, pentru perioada 2014-2020. În prezent, POCU este în curs de avizare de către Comisia Europeană (CE).

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu