Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, la finalul Consiliului UE Agricultură şi Pescuit, că nu există posibilitatea ca PNDR 2020 să fie avizat înainte de aprobarea bugetului UE, dar nu a exclus posibilitatea ca anumite măsuri de dezvoltare rurală să fie lansate până atunci.

Cea mai importantă discuţie pe care am avut-o cu comisarul Phil Hogan s-a referit la stadiul în care se află negocierile privind aprobarea PNDR 2014-2020. Sigur că nu avem aşteptări privind aprobarea oficială a Programului în acest moment, pentru că acest lucru nu se va întâmpla până când nu va fi aprobat bugetul la nivel european, dar în luna martie 2014 vom avea o aprobare ”neoficială”, până atunci România având posibilitatea să deschidă pe răspunderea statului membru anumite măsuri – cele de investiţii şi cele pentru tinerii fermieri. Ne-am angajat în faţa fermierilor că le vom pune la dispoziţie fonduri europene din primele luni ale anului şi vrem să ne ţinem de promisiune”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat în data de 26 ianuarie 2015 la Reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură şi Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles. Din delegaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a făcut parte și George Octavian Turtoi – secretar de stat.

Delegaţia MADR a avut o întâlnire bilaterală cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Tema dialogului bilateral s-a axat pe noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2015-2020, cu accent pe aprobarea de către Comisie a noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) precum şi a unor aspecte ce ţin de implementarea acestuia.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 se află în curs de avizare la Comisia Europeană (CE). Pentru perioada menţionată, România beneficiază de o alocare financiară de 8,01 miliarde de euro, fonduri europene.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu