Deja ne-am obișnuit cu programele foarte productive pe care EuroQvorum reușește să le pună la dispoziția celor care doresc să aibă pregătire în domeniul afacerilor europene ori să cunoască mecanismele unei democrații funcționale.

De data aceasta, un nou program interesant vine în întâmpinarea tinerilor cu ambiții de a fi lideri. Am avut deosebita plăcere, aflând de programul Qvorum Young Leaders, să discut cu Iulia Popescu – Director de Programe al Institutului Qvorum – despre ce presupune acesta.

MD: Cui se adresează programul?

IP: Programul se adreseaza tinerilor cu un background academic în științe politice, istorie, studii economice, studii administrative, cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, activi  în organizații non-guvernamentale sau în proiecte de implicare comunitară, dornici să își extindă sfera de cunoștințe privind funcționarea sistemelor  civice și politice la nivel național și internațional.

MD: Ce este Qvorum Young Leaders?

IP: Qvorum Young Leaders presupune trei sesiuni de formare pe parcursul anului 2015 (martie, iulie și septembrie), menite a familiariza participanții cu mecanismele decizionale naționale și europene, istoria politică a României, precum și cu valorile promovate în spațiul Euro-Atlantic.

Participantii au ocazia să cunoasca și să intre în contact direct cu experți în mecanisme decizionale la nivel național și internațional, decidenți politici; să-si dezvolți competențe de reprezentare și să-si creasca rețeaua de contacte alături de persoane cu un profil similar.

Acest program este unic in randul celor oferite de Institutul Qvorum prin formatul propus si prin concretizarea cunostintelor si a expertizei acumulate sub forma unor proiecte de implicare in comunitate alaturi de echipa Qvorum.

Care sunt condițiile de participare? Cum se pot înscrie posibilii participanți?

Pentru înscriere, participanții sunt rugati să trimită CV-ul și o scrisoare de motivație în limba română din care să reiasă implicarea  în proiecte de dezvoltare comunitară, dar și cum își planifică dezvoltarea personală și cariera profesională. Data limită de aplicare este 30 ianuarie, ora 23:59.

Cum: Prin e-mail la adresa [email protected] și menționând în subiectul e-mailului numele programului la care aplici (Qvorum Young Leaders 2015).

Toate aplicațiile vor fi analizate de către echipa Qvorum, iar persoanele selectate în prima etapă a evaluării vor fi invitate la un interviu cu reprezentanții Institutului Qvorum și ai Fundației Hanns Seidel.

Căutăm tineri interesați de dezvoltarea lor, responsabili față de viitorul lor profesional. Astfel, pentru a confirma dedicarea și dorința de a face parte dintr-un program de elită, taxa de participare este de 200 RON. (Taxa se achită numai după primirea răspunsului de acceptare în cadrul programului).  Organizatorii asigură costurile de cazare, masă și curs aferente celor trei sesiuni de formare.

MD: Cum se va desfășura QYL? Care sunt etapele de pregătire?

IP: Programul se desfasoară în trei etape de pregătire, după cum urmează:

I. Valorile democrației în România și spațiul Euro-Atlantic – martie 2015 (2 zile)

Subiectele abordate în cadrul acestei sesiuni vor urmări temele: transparență și responsabilitate în procesul de guvernare, mecanismele decizionale din sistemul românesc, modelul European de arhitectură instituțională, actorii publici și privați care influențează agenda publică.

II. Istoria și cultura politică a României– iulie 2015 (2 zile)

În cadrul seminarului se va analiza influența evenimentelor istorice majore, începând cu anul 1918, asupra prezentului și viitorului României.

III. Prezentarea proiectelor de implicare comunitară – septembrie 2015 (1 zi)

Fiecare participant va elabora în perioada martie-august un proiect de implicare comunitară pe care va avea ocazia să îl prezinte public cu ocazia conferinței de încheiere a programului.

MD: Programul va avea loc în București sau presupune deplasarea și în alte orașe?

IP: Programul va avea loc în Bucuresti în lunile martie și septembrie, iar în luna iulie se va desfășura într-o stațiune turistică.

 

Mai multe informații despre EuroQvorum și program(e) găsiți aici

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu