M-am hotărât sa devin blogger după ce am observat că există o penurie de informații bune în România. On-line-ul  este împroșcat cu fel şi fel de lucruri şi mi-am dorit să fac ceva de calitate şi „outside the box”. Probabil e singurul blog din România ce îmbină afacerile europene cu dezvoltare internațională. Dacă în afaceri europene mai există platforme gen Europunkt, Euractiv, Europuls sau Calea Europeana pe domeniul dezvoltării suntem aproape inexistenți. Exista Arcadia şi FOND şi cam atât. Iar Romania a început ca ţară să fie implicată direct in „development” prin faptul că de câțiva ani a devenit ţară donatoare, deci pe viitor poate deveni un domeniul important pentru cei pasionați de relații internaționale/dezvoltare internațională.

Blogul conține informații despre ambele domenii, despre proiecte pe care le susțin, in general proiecte umanitare, despre discursuri TED ce m-au marcat, despre interviuri sau opinii ale unor amici/prieteni/colegi, în general oameni care sunt preocupați de anumite domenii, oameni care se implică, oameni care vor să schimbe ceva.

Nu am dorit un blog tehnic, focusat doar pe expertiză, ci am dorit sa fie ușor accesibil, cu un limbaj direct,  „friendly”, altcumva decât cele care tratează aceste probleme. De aceea există şi o parte de lifestyle, mai personalizată, pe ceea ce îmi place mie ca hobby, fie că vorbim de filme, muzică, călătorii sau experiențe.

Faptul ca am publicat până acum în adevarul, contributors sau alte platforme, m-a îndemnat să îmi fac şi o rubrică de editorial, unde public în general chestiuni ce țin de politici publice, chestiuni de pe agenda publică.

Am realizat şi o rubrică de oportunități, unde public anunțuri despre burse, granturi, fellowship sau anunțuri de job din domeniile cu profil uman. Sper ca pe viitor să dezvolt o platformă mult mai sofisticată în acest sens, deoarece e nevoie ca tinerii să cunoască aceste oportunități. Am trecut şi eu prin aceste momente, iar câteodată informațiile utile sunt greu de găsit, mai ales pentru cei din domenii ca afaceri europene, relații internaționale, științe politice, comunicare.

In cazul in care v-am captat atenția, puteți găsi mai multe pe gratieluimihailescu.ro sau sa îmi urmăriți postările pe pagina de facebook.

11015169_10153050258366675_1675265220_n

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu