Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a organizat, miercuri, 25 februarie, primul Comitet de Monitorizare a Programului Operațional Competitivitate POCU 2014 – 2020, în cadrul căruia au fost aprobate criteriile de selecţie a proiectelor care urmează să primească finanţare europeană.

„Organizarea primului Comitet de Monitorizare a unui program operațional prin care România va atrage fondurile europene alocate pentru perioada 2014 – 2020 este un pas premergător lansării primelor apeluri pentru contractarea finanțărilor. În cadrul acestui for, au fost aprobate astăzi criteriile de selecție a proiectelor care vor fi finanțate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. Apelurile de proiecte vor fi lansate în luna martie a.c., în condițiile în care primele propuneri de ghiduri au fost supuse consultării publice în toamna anului trecut, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 19 decembrie 2014. În cadrul acestui program, care are o alocare financiară de aproximativ 1,33 miliarde de euro, vor fi finanțate proiecte care vor susține creșterea competitivității economiei, în special prin sprijinirea cercetării, dezvoltării și inovării, respectiv prin acordarea de fonduri destinate susținerii infrastructurii pentru tehnologia informației și comunicații.

La începutul lunii februarie, comisarul european Corina Creţu a declarat pentru Europunkt că, potrivit regulamentelor europene, în termen de trei luni de la adoptarea unui program, statul membru trebuie să stabilească un Comitet de Monitorizare.

 

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu