La vârsta de numai zece ani, nigeriana Esther Okade a fost acceptată la Open University în Marea Britanie pentru o specializare în matematică, fiind în prezent una dintre cele mai tinere studente din lume. Mai mult decât atât, la vârsta de şase ani a luat nota C la modulul de matematică al atestatului GCSE. Acesta este un examen academic adresat în mod obşnuit tinerilor de 14-16 ani, şi pentru care Isaiah, fratele de numai şase ani al lui Esther, deja se antrenează.

Okade s-a înscris la facultate în urmă cu aproximativ trei săptămâni, începându-şi parcursul academic în mare formă, cu un scor de 100% la un test recent, pe care tânăra l-a descris ca fiind “uşor”.

Esther a aplicat pentru programul de matematică la Open University, în august 2014, trecând printr-un proces de selecţie riguros: un interviu prin telefon, un eseu, dar şi un examen de matematică. A primit vestea acceptării la universitate în decembrie, acelaşi an.

Mama lui Esther, Omonefe, susţine că fiica ei îşi dorea să intre la facultate încă de la vârsta de şapte ani, devenind tot mai nerăbdătoare cu fiecare an.

Micuţa Esther are şi preocupări asemănătoare cu cele ale altor fete de vârsta ei, precum joaca cu păpuşile şi preferinţa pentru filmul Frozen. În acelaşi timp, însă, aspiraţiile ei se îndreaptă către o absolvire cu onoruri Prima Clasa, urmate de un doctorat peste doi ani. De asemenea, îşi doreşte să conducă propria ei bancă.

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu