Ministerul Fondurilor Europene a organizat, pe 26 februarie a.c., prima reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Asistență Tehnică 2014 – 2020. În cadrul întâlnirii au fost aprobate componența și regulamentul de organizare și funcționare a Comitetului de Monitorizare, precum și mecanismul de aprobare a proiectelor care vor fi finanțate în cadrul acestui program operațional.

Comisia Europeană a aprobat Programul Operațional Asistență Tehnică în data de 18 decembrie 2014. Programul are o alocare financiară UE de 212,76 milioane de euro și va asigura asistență orizontală pentru a răspunde nevoilor tuturor structurilor cu atribuţii de coordonare, gestionare şi control, dar şi celor ale actorilor implicaţi în implementarea proiectelor.

De asemenea, vor fi finanțate activităţi de informare şi conştientizare a diferitelor categorii de public pentru a asigura înţelegerea intervenţiilor din fondurile europene structurale și investiții şi pentru a dezvolta cultura partenerială la nivelul sistemului de implementare.

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu