Președintele Parlamentului European Martin Schultz a declarat că se așteaptă la ajungerea unui acord în cursul acestei săptămâni între Atena și zona euro privind asistența financiară pentru Grecia, într-un interviu publicat marți în cotidianul italian La Repubblica, potrivit Reuters.

Grecia s-a angajat să prezinte, până pe 30 martie, un pachet de reforme având ca scop relansarea economiei sale. Autoritățile grecești doresc să obțină un nou sprijin din partea creditorilor săi pentru a evita intrarea în imposibilitate de plată.

„Cred că, până la finalul săptămânii, se va ajunge la un nou acord care ar trebui să fie suficient pentru a debloca cea mai urgentă finanțare”, a spus Schulz, potrivit Reuters.

Schulz a mai precizat că Grecia va avea la dispoziție „nu mai mult de trei luni” pentru a prezenta un plan „credibil, detaliat și definitiv”.

Grecia a  transmis că va prezenta pachetul de reforme partenerilor săi din zona euro până lunea viitoare în speranța deblocării unei noi tranșe din pachetul de asistență financiară, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Gabriel Sakelaridis, la postul de televiziune Mega TV.

„Totul va fi gata cel mai tarziu luni (30 martie)”, a subliniat Sakelaridis, adăugând că pachetul de reforme nu va conține măsuri de criză, ci doar modificări structurale.

În acest moment, datoria Greciei se ridică la 315 miliarde de sau, adică 176% din PIB-ul țării, nivel considerat imposibil de rambursat în totalitate de către mulți analiști.

 

Sursa: Reuters

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu